Bekijk profielpagina

geloofsvoer gesprekken - editie #3

geloofsvoer gesprekken
geloofsvoer gesprekken - editie #3
Door Renco Schoemaker • Editie #3 • Bekijk online
Zo vlak voor de zomervakantie is hier #3 van geloofsvoer gesprekken. Met maar liefst drie nieuwe podcast aflevering, waarvan twee mee oudgediende en zwager Len. Ook werd er weer geschreven natuurlijk. Deze maand geen nieuwe muziek, maar volgende maand wel kan ik je alvast verklappen. Veel plezier met (bij)lezen en -luisteren.

Kerk(dienst)hopper
De afgelopen maand ging het veel over de kerk(dienst) op geloofsvoer. Eerst bespraken Len en Renco het verschil in de ruimte en positie die de Heilige Geest inneem in de kerkdienst. Hun kerkelijke achtergrond verschilt namelijk nogal.
#13 Geest in de kerkdienst
In de aanloop en voorbereiding op aflevering 14 schreef ik een blog naar aanleiding van een artikel van Alain Verheij op Volzin. Want doorpratend met Dick over die kerk en invulling van de kerkdienst werd de vraag: hoe ziet de ideale kerk er uit? Bestaat die wel?
Hop kerk hop
#14 Kerkhopper
En terwijl je dit leest vind je in de podcast app ook al aflevering 15, waarin Len en Renco verder praten over kerkdiensten en de ernst en eerbied die ze daarbij voelen en/of aangeleerd hebben gekregen. Komende vrijdag online op de blog, maar alvast te beluisteren dus!
Tot slot, een gedicht
Tot slot een gedicht dat Dick deelde: van Christian Wiman ‘Good Lord the Light’ uit de dichtbundel ‘Survival is a Style’ – Farrar, Straus en Giroux (februari 2021).
Good morning misery,
goodbye belief,
good Lord the light
cutting across the lake
so long gone
to ice —
Fijne vakantie gewenst! Zelf vind ik na een periode van studie hopelijk weer de tijd en rust tot het lezen van boeken. Er gaat een stapel mee in ieder geval en ook de e-reader natuurlijk. Dat levert ongetwijfeld weer voer op voor in september. geloofsvoer.nl
ps. o ja, die huisstijl: die gaat wat veranderen, maar dat merk je pas in oktober schat ik in
Vond je deze editie leuk?
Renco Schoemaker

Gesprekken, verkenningen en overdenkingen in blogs, podcasts en muziek. Voer voor gelovigen.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Renco Schoemaker met Revue.
Zwolle